En norsk-kinesisk statsborgare har suttit fängslad i Kina sedan 2018 för smuggling av norsk lax. Nu har regeringen begärt överföring av straffet till Norge.

Investera i norsk lax: Regjeringen begär soningsoverføring till Norge

En kvinna med både norsk och kinesisk medborgarskap greps och fängslades i Kina år 2018 för smuggling av norsk lax från Vietnam till Kina. Hon dömdes till 13 års fängelse. Nu har regeringen ingripit och begärt att kvinnan får avtjäna sitt straff i Norge, enligt NRK.

Justitie- och beredskapsdepartementet har funnit tillräckliga skäl för att rekommendera en överföring av straffet, vilket godkändes i statsrådet. Kinesiska myndigheter hävdade att de hade avslöjat smuggling av lax till ett värde av mellan 150 och 180 miljoner kronor. Kvinnan representerade bland annat uppfödargiganten Salmar, som förnekar att något fel begåtts.

Analys: Att investera i norsk lax kan vara en lönsam affär, men det är viktigt att följa lagar och regler för att undvika eventuella rättsliga konsekvenser. Genom att hålla sig uppdaterad om marknadsförhållanden och internationella relationer kan investerare undvika risker och maximera avkastningen på sina investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version