Bjørn Erik Sættem byter jobb och lämnar Nordnet för en ny position inom finansbranschen

Bjørn Erik Sættem har varit en framträdande profil hos Nordnet under de senaste sju åren, där han bland annat varit med i pressen och varit en av programledarna för podkasten “Pengepodden”.

– Det har varit både hektiskt och roligt. Under pandemin var det extremt, då vi nästan fördubblade antalet kunder på två år, säger Sættem.

Han berättar att antalet kunder har ökat från 100 000 till över 430 000 under hans tid på Nordnet, och att kundkapitalet har ökat från 40 miljarder till 170 miljarder kronor.

Sættem avslöjar inte vilken hans nya arbetsgivare kommer att vara, men säger att han kommer att vara tillgänglig för Nordnet under en övergångsperiod.

Han nämner fondet “Nordnet Global Index 125” som ett av höjdpunkterna under sin tid på Nordnet, och berättar att fondet har haft en avkastning på 34 procent sedan starten i oktober 2023, jämfört med 28 procent för det globala indexfonden.

Sættem varnar dock för risken med att låna pengar för att investera.

Analyserat och nedbrutet:

Bjørn Erik Sættem har beslutat sig för att byta jobb från Nordnet till en ny position inom finansbranschen. Under sin tid på Nordnet har han varit en framstående profil och varit involverad i podkasten “Pengepodden”. Antalet kunder och kundkapitalet har ökat markant under hans ledning, och fondet “Nordnet Global Index 125” har haft en imponerande avkastning sedan starten. Det är viktigt att vara medveten om risken med att låna pengar för att investera, vilket Sættem också poängterar. Det är alltid spännande att följa en framgångsrik investerare som Sættem och ta lärdom av deras strategier för att påverka ens egna finanser på ett positivt sätt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version