Brittiska pubar fruktar ökad beskattning och avgifter framöver

Brittiska pubar, som här i Windsor utanför London, har genomgått både pandemi och kraftig prisökning de senaste åren. Foto: Andreea Alexandru / AP / NTB

Publicerad: För mindre än 30 minuter sedan
Uppdaterad nu precis

305 pubar i England och Wales stängde sina dörrar under de första sex månaderna av 2024, enligt data från fastighetsanalysföretaget Altus. Det rapporterar The Guardian.

Det motsvarar att 50 pubar stängde varje månad. Totalt antal pubar är nu nere på 39,096 enligt statistiken.

Antalet pubar i Storbritannien har minskat stadigt under flera decennier.

Ännu fler pubar stängdes under samma period 2023, då 383 pubar stängde.

Frykten för skatt

Alex Probyn på Altus anser att ännu fler pubar riskerar att behöva stänga nästa år på grund av ökade kostnader till följd av prisökningen och avskaffandet av skattebefrielsen.

Serveringsbranschen har sedan coronapandemin 2020 varit befriad från skatt på näringsfastigheter. Befrielsen var 100 procent mellan 2020 och 2022, innan den minskades till 75 procent.

Denna befrielse förväntas tas bort från april nästa år.

Branschorganisationen British Beer and Pub Association (BBPA) uppmanar myndigheterna att lova att behålla skattebefrielsen på 75 procent och sänka alkoholskatterna i den kommande budgeten som den nya Labour-regeringen ska presentera.

“Pandemi och prisökning”

Det har varit flera hinder för brittiska pubar de senaste åren, och antalet har minskat stadigt.

Pandemin ledde till nedstängningar och begränsningar av avståndet. Sedan drabbades både kunderna och pubarna själva av höga prisökningar. För två år sedan varnade branschen för att höga energipriser kunde göra att många pubar var tvungna att stänga.

Räntorna har också ökat kraftigt. Bank of England sänkte räntan för första gången på fyra år i augusti, till 5 procent.

Analys:

Den brittiska pubbranschen har kämpat med nedstängningar, pandemirestriktioner och höga kostnader de senaste åren, vilket har lett till att många pubar har tvingats stänga. De framtida beskattningarna och avgifterna kan ytterligare påverka branschen och resultera i ännu fler nedstängningar. Det är viktigt att myndigheterna tar hänsyn till pubarnas ekonomiska betydelse för lokalsamhällen och vidtar åtgärder för att stödja dem. Människor bör vara medvetna om dessa utmaningar och deras potentiella konsekvenser för pubkulturen och ekonomin i Storbritannien.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version