Tore Aksel Voldbergs aktieportfölj krympte ytterligare förra året.

Voldberg har under många år varit en av de mest aktiva investerarna på Oslo Börs.

2023-fasiten för den aktiva investeraren framgår i färska årsredovisningar för de helägda aktieinvesteringsbolagen Skøien as och Dukat as. De redovisade resultatet för dessa bolag var minus 84 miljoner kronor och minus 14 miljoner kronor. Dessutom redovisade hans Aspestrand Eiendom ett resultat på minus 0,5 miljoner kronor. De tre bolagen ingår under moderbolaget Aspestrand Holding, som ännu inte har lämnat in årsredovisningen.

Förlusterna för de två första investeringsbolagen är dock en markant förbättring från året innan, då de redovisade kraftiga förluster på 827 miljoner kronor och 171 miljoner kronor.

– Förväntar mig en del osäkerhet framöver, säger Voldberg.

Voldberg ger några kommentarer om finansmarknaderna och nämner att bolaget huvudsakligen bedriver finansiella aktiviteter och upplever osäkerhet och volatilitet i marknaden och värderingen av sina investeringar, bland annat på grund av geopolitiska förhållanden. Han nämner även att räntor, inflation och ekonomisk tillväxt sätter agendan på finansmarknaderna på kort och medellång sikt.

Voldberg har under året bland annat aktivt handlat med aktier i Nordic Semiconductor, Hexagon Composites, Vår Energi och Salmar. Han är registrerad bland de 50 största aktieägarna i Aker Biomarine, Norbit, Ensurge Micropower och Gentian Diagnostics.

Analyserat nedbryter detta innehåll Tore Aksel Voldbergs senaste prestationer på aktiemarknaden, där hans portfölj har minskat i storlek enligt färska årsredovisningar. Trots förluster har bolagens resultat förbättrats jämfört med tidigare år. Voldberg förväntar sig fortsatt osäkerhet på marknaden och nämner viktiga faktorer som påverkar finansmarknaderna. Sammantaget ger detta en inblick i hur en framstående investerare navigerar genom den komplexa finansiella världen och hur det kan påverka vanliga människors liv och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version