Neusiedlersjön: En pärla för vinälskare och naturälskare i Burgenland

Bara en timmes bilresa från Wien ligger Neusiedlersjön, som Google maps beskriver som en ”naturskön sjö med mikroklimat som passar för fåglar och vinodling”. Och det stämmer verkligen: Här i den norra delen av Burgenland hittar du ett område där vinproducenterna ligger tätt och möjliggör flera besök på en enda dag. Burgenland, Österrikes yngsta och minsta förbundsland, skryter med sina 300 soltimmar per år och är känt för sina många borgar och slott samt för att ha varit hemvist åt Joseph Haydn.

Men Burgenland är också ett spännande vindistrikt där den nya generationens vinbönder arbetar biodynamiskt, med en touch av det gamla. Genom att använda örtteer istället för bekämpningsmedel och att plöja åkrarna med häst, strävar de efter att skapa viner i harmoni med naturen. Resultatet är viner med hög syra, friskhet och lätthet – en tydlig kontrast till de tunga och alkoholrika vinerna från förr.

Genom att utforska Neusiedlersjön och dess omgivningar kan du inte bara njuta av fantastiska viner och vacker natur, utan också uppleva en unik del av Österrikes kulturarv. Besök några av de biodynamiska vingårdarna och låt dig förtrollas av deras passion och engagemang för att skapa ekologiska och smakrika viner.

Sammanfattningsvis är Neusiedlersjön och Burgenland en idealisk destination för alla vinälskare och naturälskare som söker en autentisk och minnesvärd upplevelse. Utforska detta unika område och låt dig inspireras av dess skönhet och hållbara vinproduktion. Det är en resa som inte bara kommer att förgylla din semester, utan även ge dig en djupare förståelse för vikten av att bevara och vårda vår natur och vårt kulturarv.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version