Viktor Gyökeres missar att göra mål i tio matcher i rad – Analysering av den senaste matchen

Under fredagskvällen missade den 26-årige svensken Viktor Gyökeres möjligheten att göra mål i tio raka matcher. I ligamatchen mot Estoril visade anfallaren att han är mänsklig. Efter nio matcher i rad med mål, inklusive landskamperna mot Azerbajdzjan och Estland, misslyckades Gyökeres att göra mål. Sporting ledde med 2-0 efter 30 minuter, men 26-åringen var inte involverad i något av målen. Han blev till och med utbytt i den 75:e minuten utan att ha gjort varken mål eller assist.

Det var första gången den här säsongen som Gyökeres inte gjorde mål, senast det hände var den 26 maj i cupfinalen mot Porto. Trots detta fortsätter Sporting att dominera den portugisiska ligan med sju vinster på lika många matcher. Gyökeres imponerande målform kan ha tagit en paus, men hans bidrag till laget och deras framgångar är fortfarande av stor betydelse.