De senaste siffrorna visar att arbetslösheten i Vestland har ökat jämfört med förra året, med 5 784 personer registrerade som arbetslösa, vilket motsvarar 1,7 procent av arbetskraften. Nationellt sett ligger arbetslösheten på 2,0 procent, vilket visar på en viss regional variation.

I Bergen, den största staden i Vestland, har arbetslösheten ökat med 239 personer jämfört med förra året, vilket innebär att 3 350 personer är arbetslösa, motsvarande 2,1 procent av arbetskraften. Det finns också stora skillnader mellan olika kommuner i regionen, med 15 av 43 kommuner som har en arbetslöshet på under en procent.

De kommuner med högst arbetslöshet är Hyllestad (3,4 procent), Eidfjord (2,6 procent) och Ulvik (2,3 procent). Denna data ger värdefull information för investerare och marknadsanalytiker, och kan användas för att förutse ekonomiska trender och fatta informerade beslut om investeringar i regionen. Det är viktigt att vara medveten om arbetslöshetens påverkan på den lokala ekonomin och hur det kan påverka investeringsmöjligheter och affärsbeslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version