“Pilot-Hana” om fördomarna: “Han sa ‘då vill inte jag flyga med dig'”

Uppdaterad 15.12 | Publicerad 15.05

“Tjejer kan inte flyga flygplan”. Orden tände något i Hana Blom. I dag flyger hon 300 dagar om året, jorden runt, som pilot. – Vill du så kan du, säger hon.

Hana Blom, 25, är en kvinnlig pilot som motbevisat fördomar sedan barnsben och nu flyger jorden runt 300 dagar om året. Hon inspireras och inspirerar andra genom Instagram-kontot “Pilot-Hana”.

Trots att hon ibland möter passagerare med fördomar om kvinnliga piloter, bemöter hon dem med självförtroende och har stor support från sina kollegor.

Hana ser pilotyrket som en livsstil snarare än ett jobb, och betonar friheten och ansvaret som kommer med yrket. Hennes råd till unga aspirerande piloter är att tro på sig själva, våga fråga och inte låta varken ålder eller kön stå i vägen för deras drömmar.

Analys:
Artikeln handlar om Hana Blom, en kvinnlig pilot som trots fördomar och hinder har lyckats nå framgång inom sitt yrke. Hon inspirerar andra genom sitt Instagram-konto och betonar vikten av att tro på sig själv och inte låta fördomar hindra ens drömmar. Hana ser pilotyrket som en livsstil och betonar friheten och ansvaret som kommer med det. Genom att följa sina drömmar och våga ta chanser, kan man nå långt i livet, oavsett kön eller ålder.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version