Genom att omvandla en tragisk händelse till något positivt, har den unga TikTok-stjärnan Kyle Thomas tagit steget från sociala medier till att bli en förespråkare för djurrätt. Efter att ha förlorat sin capybara och upptäckt bristande tillstånd för att hålla exotiska djur, har Kyle nu startat en vildpark och räddningscenter för exotiska djur. Hans resa har dokumenterats i BBC-dokumentären “We Built A Zoo”.

I dokumentären får vi följa Kyles strävan att skapa en fristad för djur på en 14 tunnland stor tomt. Trots motstånd från grannar och kontroversiell medieuppmärksamhet, tar hans tur en vändning när lokalbonde Phil Hughes kommer till undsättning. Tillsammans förvandlar de Phils befintliga djurpark till ett världsklassigt djurräddningscenter för Kyles djur och andra oönskade exotiska djur.

Programmet följer deras arbete med att bygga inhägnader, lära sig om djur, navigera genom regelverk, ta in specialistveterinärer och driva för att avsluta den exotiska djurhandeln. En viktig insikt från Kyle är att exotiska djur inte är lämpliga husdjur och att det krävs noggrann research innan man skaffar dem. Det är en ögonöppnare för att förstå de negativa sidorna av den exotiska djurhandeln och hur den drivs av girighet.

Genom att berätta Kyles historia vill vi uppmuntra människor att tänka efter före de skaffar exotiska djur och att stödja initiativ för att skydda dessa djurs välbefinnande. Kyle Thomas har gått från att vara en ung sociala medier-stjärna till att bli en viktig röst för djurrättsfrågor, och hans engagemang och passion för att hjälpa djur är något som alla kan inspireras av. Investeringar i djurriket: En ögonöppnande resa med Kyle Thomas och hans kamp för djurens rättigheter

Kyle bryter ihop i tårar efter att ha fått reda på detta. ‘Jag blev stum. Det här är psykopatiskt. Jag är nästan övertygad om att mina surikater föddes i Storbritannien eftersom jag fick dem så unga. Men att veta vilket lidande som pågår får mig att må dåligt. Åtminstone kan jag nu vara en röst för djuren.

“Jag besöker reservat och pratar med konservatorier över hela världen. Den exotiska djurhandeln är dold. Jag vill inte vara en del av den mörka världen. Jag vill förändra den och göra människor medvetna om den.’

Nu är djurparken, med sina pytonormar, kunekune-grisar, Jemen-kameleont, en argentinsk teguödla och exotiska sköldpaddor för att nämna några, öppen för allmänheten. ‘Målet är att människor ska komma nära djuren och deras skötare så att de får en intim upplevelse.

‘Vi har fortfarande långt kvar att gå. Vi omvandlar vad som en gång var en barnzoo till något med en större mission. Vi försöker inte vara experter, vi konsulterar experter hela tiden och vi lär oss fortfarande. Det är en lång väg framåt, men det är spännande.’

Vi Byggde En Djurpark, onsdag kl 21.00, BBC3 och BBC iPlayer.

Analyser: Kyle Thomas resa för att rädda djur och kämpa för deras rättigheter är en inspirerande berättelse om att göra skillnad i världen. Genom att öppna upp om det dolda lidandet inom den exotiska djurhandeln, väcker han medvetenhet och uppmanar till handling. Detta påminner oss om vikten av att respektera alla varelser och arbeta tillsammans för en bättre och mer medkännande värld. Bästa investeringsstrategier för att maximera din avkastning

I dagens osäkra finansiella klimat är det viktigt att ha rätt investeringsstrategier för att säkerställa att du får maximal avkastning på dina investeringar. Genom att diversifiera din portfölj och hålla ett öga på marknadstrenderna kan du minimera riskerna och maximera dina vinster.

En av de bästa investeringsstrategierna är att investera i en bred portfölj av tillgångar, inklusive aktier, obligationer och råvaror. Genom att sprida ut dina investeringar minskar du risken för att förlora pengar om en specifik marknad underpresterar.

En annan viktig faktor att överväga är att hålla sig uppdaterad med de senaste marknadstrenderna och ekonomiska nyheterna. Genom att vara medveten om vad som påverkar marknaden kan du fatta mer informerade beslut om var och när du ska investera dina pengar.

Slutligen är det också viktigt att ha en långsiktig investeringsstrategi och att inte låta kortsiktiga svängningar på marknaden påverka dina beslut. Genom att hålla fast vid din strategi och inte låta dig påverkas av kortsiktiga svängningar kan du öka dina chanser att nå dina långsiktiga investeringsmål.

Genom att följa dessa bästa investeringsstrategier kan du maximera din avkastning och minimera dina risker i dagens osäkra finansiella klimat. Ta kontroll över din ekonomiska framtid genom att investera klokt och hålla dig informerad om marknadstrenderna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version