Hassan Nasrallah, Hizbollah-ledaren, påstås ha dödats i attacker mot Libanon

Israel hävdar att Hizbollah-ledaren Hassan Nasrallah dödades i attackerna mot Libanon på fredagskvällen och natten till lördag, enligt det israeliska militären. Det israeliska försvaret genomförde flera flygattacker mot Beirut och områden söder om Libanon under denna tid, och en av måltalen var angiveligen Hassan Nasrallah.

Nasrallah har varit ledare för Hizbollah i över 30 år, men Hizbollah har ännu inte kommenterat det påstådda dödsfallet. Tidigare källor nära Hizbollah har hävdat att Nasrallah fortfarande är vid liv, och det iranska nyhetsbyrån Tasnim har också bekräftat detta.

Israeliska militären har meddelat att attackerna i Libanon var riktade mot Hizbollah-mål. Vittnen har rapporterat att det hördes över 20 flygattacker i Beirut innan gryningen på lördagen. Tusentals människor har lämnat sina hem i södra Beirut och samlats på olika platser i staden.

På lördagsmorgonen meddelade det israeliska försvaret att man kallar in tre brigader med reservsoldater för att stärka försvaret. Sedan striderna mellan Israel och Hizbollah eskalerade har över 720 människor dödats i Libanon sedan måndag, enligt Libanons hälsoavdelning.

Analyserat nedbrytet: Det israeliska försvaret hävdar att Hizbollah-ledaren Hassan Nasrallah dödades i attacker mot Libanon. Denna händelse kan leda till ökad spänning i regionen och påverka ekonomin och finansmarknaderna, särskilt i Mellanöstern. Investeringar i området kan vara mer riskfyllda på grund av den politiska instabiliteten. Det är viktigt att följa utvecklingen och vara medveten om potentiella ekonomiska konsekvenser av denna händelse.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version