Realgymnasiet i Sundsvall utforskar hur hundar kan förbättra tryggheten och närvaron för eleverna på gymnasiet

Realgymnasiet i Sundsvall har inlett ett samarbete med Linköpings universitet för att undersöka hur hundar kan bidra till att skapa en tryggare och mer närvarande miljö för eleverna på gymnasiet. Detta är en del av ett skolforskningsprojekt på uppdrag av regeringen, där hunden Oda och hennes ägare Hanna Timmerbacka spelar en central roll.

Hanna Timmerbacka berättar om hur hunden Oda utbildas och hur de tillsammans arbetar för att främja tryggheten och närvaron bland eleverna på Realgymnasiet i Sundsvall. Genom att integrera hunden i skolmiljön hoppas man kunna skapa en mer positiv och stärkande atmosfär för alla elever.

Detta innovativa projekt har potential att inte bara förbättra elevernas välbefinnande och studieresultat, utan också att öppna nya möjligheter för hur djur kan användas inom utbildning och samhälle. Forskningen som bedrivs vid Linköpings universitet kommer att ge värdefull insikt i hur hundar kan spela en roll i skolmiljön och hur deras närvaro kan påverka elevernas upplevelse av trygghet och gemenskap. Detta är ett spännande steg mot att skapa en mer inkluderande och stödjande skolmiljö för alla elever.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version