Boxaren Sandy Ryan attackerades inför titelfajten i Madison Square Garden

Boxaren Sandy Ryan, 31, attackerades inför titelfajten i Madison Square Garden. Hon fick röd färg kastad på sig – och rasar efter att ha förlorat matchen. ”Ni försökte förstöra min karriär, men tro mig: den har bara börjat”, skriver hon på X. Ryan förlorade welterviktstiteln till Mikaela Mayer, 34, i helgens WBO-gala i New York. Efterspelet har kommit att handla om allt annat än fajten i sig.

När Ryan gick ut från hotellet för att ta sig till arenan inför matchen attackerades hon. En person sprang fram och kastade röd färg över henne, från en stor färgburk. Vem personen är och om gärningsmannen hade någon koppling till motståndaren är oklart.

Delar bild – har kontaktat polisen

Dagen efter förlusten på majoritetsbeslut delade Ryan en bild på X. Den visar färgen kvar på hennes kropp.

”Jag försöker fortfarande bearbeta vad som hände igår kväll, jag vet att jag inte borde ha boxats, men jag kunde inte låta dem vinna på det sättet. Jag kämpade mig helt slut och kände fortfarande att jag vann”, skriver hon och fortsätter:

”Vi har erhållit övervakningsfilmen och är i kontakt med NYPD (New York Police Department. Det är ganska uppenbart vad som hände och sanningen kommer att släppas inom kort. Ni försökte förstöra min karriär, men tro mig: den har bara börjat”.

Brittiskan hävdade efter matchen att attacken bidrog till förlusten.

– Det avskräckte mig lite, säger hon.

Rivalen: ”Jag blev chockad”

Dramat uppges kunna kopplas tillbaka till september 2023, då Sandy Ryan anlitade tränaren Kay Koroma. Han var i nästan ett decennium tränare åt Mikaela Mayer.

– Jag hörde att det hade kastats färg mot Sandy. Jag hade ingen aning. Jag blev chockad. Jag tyckte det var hemskt. Sedan hörde jag att hon trodde att det hade något med mig och mitt lag att göra, vilket är en besvikelse. Jag skulle aldrig gå så långt, säger Mikaela Mayer enligt Sky Sports.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version