Sean ‘Diddy’ Combs har tagits bort från självmordsbevakning på Metropolitan Detention Center i Brooklyn, New York, nästan två veckor efter sin arrestering på en federal åtal för sextrafficking.

Combs, 54, har fått besök av släktingar under sina nästan två veckor i förvar, berättade en källa inom rättsväsendet för People på söndagen.

Den Grammy-vinnande artisten är ‘fokuserad och mycket stark’ under sin häkte, eftersom han ‘koncentrerar sig på sitt försvar och förbereder sig för rättegången’, berättade en källa inom hans juridiska team för People på söndagen.

Combs, som togs i förvar den 16 september i samband med ett åtal för sextrafficking och racketeering, ska dyka upp i domstol tidigt nästa månad i fallet.

Insiders berättade tidigare för tidningen att myndigheterna aktiverade självmordsbevakningen eftersom Combs mentala tillstånd och chock efter hans arrestering var oklart.

Combs drabbades av nya anklagelser om sexuellt övergrepp i fredags när en kvinna lämnade in en stämning i New York där hon hävdar att hon upprepade gånger våldtagits och drogats i musikmogulens hem och blev gravid efter en av händelserna. Det är den senaste av flera liknande stämningar mot Combs.

Stämningen lämnades in mot Combs, hans företag och flera medarbetare och begär ospecificerade skadestånd för fysiska skador, allvarlig emotionell påfrestning, förnedring, ångest och andra skador. En advokat för Combs, hans företag och en av hans representanter svarade inte omedelbart på e-postmeddelanden som sökte kommentar på fredagen.

Kvinnan i den senaste stämningen, identifierad under pseudonymen Jane Doe, anklagar Combs för att sexuellt ha överfallit henne medan hon var medvetslös av droger, och den hävdar att Combs och hans bekanta spelade in sexuella möten utan hennes tillstånd. Hon säger att hon träffade Combs utomlands på hösten 2020 och att överfallen och trakasserierna fortsatte fram till juli i år.

Doe säger att hon ofta tvingades och trakasserades att resa till Combs hem i New York, Los Angeles och Miami och andra städer, inklusive månadsvis år 2021 och 2022.

‘Vid varje besök skulle (Combs) få henne att “uppträda i en show” för honom och skulle ge henne alkohol och ämnen tills hon somnade – hon vaknade med blåmärken och skador men utan minne av hur hon hade ådragit sig skadorna,’ säger stämningen.

I ett möte med Combs i juli 2022 i hans hem i Los Angeles, påstår kvinnan i stämningen att hon tvingades att ta droger som hon tror inkluderade ketamin och svimmade av. Senare tog hon ett graviditetstest och berättade för Combs att det var positivt, säger hon. En av Combs medarbetare krävde upprepade gånger att hon skulle göra en abort, och hon hade en missfall, hävdar hon.

I juli i år, säger Doe, beordrade Combs henne att gå till sitt hem i Miami, där hon hävdar att Combs tryckte in två piller i hennes mun. Hon säger att hon nästa morgon mådde illa och förvirrad och inte kunde komma ihåg vad som hade hänt kvällen innan, och att sovrummet var i oordning.

Doe, som representeras av advokaterna Marie Napoli och Joseph Ciaccio, hävdar också att Combs och hans medarbetare spårade hennes plats och övervakade hennes samtal. Hon säger att Combs avrådde henne från att arbeta och gav henne en ‘fickpeng’ som han använde för att kontrollera henne.

‘Mäktiga figurer inom underhållningsbranschen har länge utnyttjat aspirerande artister och fans,’ sa Napoli i ett uttalande. ‘Nyligen inlämnade högprofilerade stämningar syftar till att hålla dessa kändisar ansvariga, potentiellt omvandla branschpraxis och ge rättvisa åt offren. Ingen står över lagen. Berömmelse och rikedom skyddar inte Sean `Diddy´ Combs från allvarliga anklagelser om sextrafficking och övergrepp.’

På tisdagen stämde en annan kvinna Combs och hävdade att musikmogulen och hans säkerhetschef våldtog henne och spelade in det på video i hans inspelningsstudio i New York 2001.

Combs förblir häktad utan borgen i New York på de federella åtalen som påstår att han drev ett omfattande nätverk som underlättade sexuella brott och begick chockerande våldshandlingar, använde utpressning och andra taktiker för att skydda Combs och dem som står honom nära.

Han har inte erkänt sig skyldig till sammansvärjning om racketeering och sextrafficking. Hans advokat sa att han är oskyldig och kommer att kämpa för att rentvå sitt namn.

Tidigare i månaden erkände Combs att han misshandlade sin ex-flickvän Cassie i en hotellkorridor 2016 och bad om ursäkt efter att CNN släppt video på attacken.

Combs är en av de mest kända musikexekutiverna, producenter och artister inom hiphop, och har vunnit tre Grammys och arbetat med artister som Notorious B.I.G., Mary J. Blige, Usher, Lil Kim, Faith Evans och 112. Han grundade Bad Boy Records 1993, den inflytelserika modemärket Sean John, ett vodka varumärke och Revolt TV-nätverket. Han sålde av sin andel i det senare bolaget i juni i år.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version