Ishockeyskandalen mellan Västerås och Djurgården fördöms av Svenska ishockeyförbundet – läs mer om händelsen här

Under det hockeyallsvenska mötet mellan Västerås och Djurgården inträffade en läktarskandal som ledde till att matchen bröts i nästan 55 minuter. Brandlarmet utlöstes av olovlig pyroteknik i Djurgårdens klack, vilket tvingade publiken att lämna arenan. Tyvärr fick flera publikvärdar och annan personal utstå verbala hot under evakueringen.

Två funktionärer ska också ha utsatts för fysiskt våld, vilket ledde till polisanmälningar. Säkerhetschefen Abbe Törsleff fördömer händelserna och poängterar att det är ett fåtal individer som förstör för majoriteten av besökare och TV-tittare som bara vill njuta av hockeyn.

Djurgården vann till slut matchen med 5-4, men lagkaptenen Marcus Krüger uttryckte sin besvikelse över händelserna och fördömde de ansvariga för att förstöra för så många. Polisen har kontaktats och arrangören samt Svenska ishockeyförbundet samarbetar för att utreda situationen.

Att upprätthålla säkerheten och respekten för alla inblandade i idrottsevenemang är av största vikt för att säkerställa en positiv och trygg upplevelse för alla. Det är viktigt att ta itu med sådana incidenter och försöka förhindra att de upprepas i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version