Tørrlastrederier stiger med nya ekonomiska åtgärder i Kina, medan bilfrakt sjunker. IT-företaget Arribatec faller efter varning om ekonomiska problem.

Mandagen avslutades med en uppgång på 0,7 procent för Hovedindeksen på Oslo Børs. Det räcker emellertid inte för att förhindra att kvartalet totalt sett avslutas med en nedgång på cirka en halv procent.

Nordsjöoljan handlas för 71,4 dollar per fat på spotmarknaden – ned 60 cent för dagen.

Så här gick det för några av de mest omsatta företagen:
– Equinor upp 1,4 procent
– Aker BP upp 0,8 procent
– Norsk Hydro upp 0,2 procent
– MPC Container Ships upp 3,0 procent

IT-företaget Arribatec Group faller nära 50 procent efter att ha varnat om en finansiell omstrukturering på grund av likviditetsproblem.

Uppgång för shippingaktier:
I Asien fortsatte Shanghai-börsen att stiga med åtta procent på måndagen efter nya åtgärder för att stödja landets krisdrabbade fastighetssektor.

Shippingrederiet Golden Ocean, ägt av John Fredriksen, har stigit i spåren av Kinas åtgärdspaket. Aktien stiger med 1,7 procent.

Analysen:
Genom att investera i tørrlastrederier som gynnas av Kinas ekonomiska åtgärder, kan investerare potentiellt se en positiv avkastning på sina investeringar. Å andra sidan kan bilfraktrederierna vara mindre lönsamma på kort sikt med tanke på de negativa resultaten inom bilindustrin. Det är viktigt för investerare att överväga dessa faktorer när de fattar beslut om sina finansiella placeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version