Oslo Børs nedtonad trots att tre rederiaktier stiger efter nya ekonomiska åtgärder i Kina. IT-företaget Arribatec sjunker efter varning om ekonomiska problem.

Huvudindexet öppnade i positivt territorium, men uppgången dämpas på måndag förmiddag. Huvudindexet är knappt upp 0,02 procent vid 10:30.

Nordsjöoljan handlas för 72,1 dollar per fat på spotmarknaden. Priset har stigit ungefär en dollar sedan Oslo Börs stängde på fredagen.

Här är utvecklingen för några av de mest omsatta företagen:
– Equinor är upp 0,5 procent
– Aker BP är ned 0,2 procent
– Norsk Hydro är oförändrat
– Frontline stiger 0,9 procent

IT-företaget Arribatec Group sjunker över 50 procent efter att ha varnat för en finansiell omstrukturering på grund av likviditetsproblem.

I Asien fortsätter uppgången på Shanghai-börsen med åtta procent på måndagen efter nya åtgärder för att stödja landets krisdrabbade fastighetssektor.

John Fredriksens rederi Golden Ocean har stigit i spåren av Kinas åtgärdspaket. Aktien stiger med 2,8 procent på måndagsmorgonen.

Före börsöppningen har Aker Solutions meddelat om en ny kontrakt värd mellan 0,5 miljarder och 1,5 miljarder kronor för modifikation av plattformen på Troll A-plattformen i samband med ökad gasproduktion från Troll Vest.

Oljeselskapet BlueNord har gett en uppdatering om Tyra-fältet i Danmark. Företaget förväntar sig en produktion på 4.000 till 6.000 fat oljeekvivalenter per dag i fjärde kvartalet och att produktionen når maximal teknisk kapacitet under året.

Genom att förstå de senaste händelserna på Oslo Börs och hur olika företag reagerar på ekonomiska förändringar, kan investerare fatta mer informerade beslut om sina finansiella placeringar. Uppmärksamma på utvecklingen hos företag inom shipping, IT och olja kan ge viktig information om marknadstrender och potentiella investeringsmöjligheter. Det är viktigt att noggrant överväga riskerna och möjligheterna med varje investering för att säkerställa en sund ekonomisk framtid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version