Den kontroversiella feministen Clementine Ford har fått kritik efter att ha organiserat en hyllningskonsert till Taylor Swift som har kallats ‘i princip karaoke’. Den sociala medie-aktivisten, 43 år gammal, bestämde sig för att sätta upp hyllningskonserten efter att hon inte kunde få tag på biljetter till Swifts australiensiska Eras-turné i år. Evenemanget ‘Taylor Made’ var en del av Manlys Night at the Barracks-konsertserie och marknadsfördes som ett alternativ för Swifties som missade Eras-biljetterna. Hyllningskonserten inkluderade artister som Alex the Astronaut, Charley, Clare Bowditch och Lucy Durack. Men deltagarna under kvällen, som betalade mellan $80 och $150 för showen, var inte imponerade av arrangörens ansträngningar. Sedan söndagskvällens konsert har deltagarna översvämmat evenemangets sociala mediesidor, liksom lokala samhällsforum, för att uttrycka sin besvikelse över konserten. Biljetthållare hävdade att vissa artister läste utskrivna låttexter som var fasttejpade på marken framför dem, och en sångare bad publiken att sjunga låten eftersom texterna var ‘för svåra’. En Facebook-användare hävdade att hyllningskonserten var den ‘sämsta konserten jag någonsin varit på!’ Clementine själv framförde flera låtar men lade också till en rad svordomar i sina tal. ‘Min sjuåring’s kärnminne är Clementine Ford svär medan hon pratar med publiken, inte idealiskt,’ berättade en mamma för The Advertiser. ‘Från ett underhållningsperspektiv var inte de som sjöng värda det utbytet för $130 per biljett – superbesviken show. Hände något i bakgrunden?’ ‘Det var bara ingen ansträngning. Det var chockerande, vi lämnade i otroligt,’ kommenterade en annan Taylor-fan. Konserten verkade riktad mot vuxna, men vissa vuxna konsertbesökare var förvirrade över närvaron av många barn. ‘[Clementine skulle] sjunga en (Taylor Swift) låt om hjärtesorg och sedan säga, låt inte människor såra er barn! Det var så bisarrt, du är inte Taylor Swift,’ sa en annan deltagare. ‘Några av barnen hade inte ens fötts när hon skrev de låtarna. Organisationen var bara så konstig. Jag vet inte riktigt vad som gick fel,’ tillade de. En mamma som tog med sitt barn till konserten gick ut på sociala medier för att ventilera sin ilska. ‘Huvudartisten kände inte till texterna och såg mycket obekväm ut. Det var i princip karaoke,’ påstod en annan konsertbesökare.

Analys:
Clementine Fords Taylor Swift-tributkonsert har fått blandade recensioner från deltagarna. Många var besvikna över bristen på ansträngning från arrangörerna och artisterna, samt över Clementines profanity-fyllda tal. Deltagarna kände att konserten inte levde upp till förväntningarna och att vissa artister inte ens kände till sina låttexter ordentligt. Föräldrar var förvirrade över att konserten verkade riktad mot vuxna trots närvaron av många barn. Sammantaget var det en konsert som lämnade mycket att önska och som inte levde upp till hyllningen till Taylor Swift som förväntades. Clementine Ford fans left angered after prank at feminist talk in Sydney

Tidigare i år blev fans av Ford arga efter en prank av komedigruppen The Inspired Unemployed på en feministisk talkshow i Sydney gick katastrofalt fel. En stor grupp främst kvinnor hade deltagit i det kostnadsfria evenemanget som inkluderade en panel med Ford och andra feministiska författare som Antoinette Lattouf och Yumi Stynes. Men den ovetande publiken, som förväntades höra en seriös diskussion om äktenskap och sex, blev upprörda när komikern Jack Steele dök upp som en ‘speciell gäst’. Känd som ena halvan av The Inspired Unemployed med Matt Ford, gjorde Steele en rad olämpliga kommentarer som upprörde publiken. Efter en tid hördes han säga ‘chicks dig consent’ och ‘I really like girl writers’. Introducerad som en speciell gäst som skulle erbjuda sitt ‘perspektiv’ som ung man på panelens ämnen, lämnade Steeles kommentarer enligt uppgift vissa i publiken tårögda.

Enligt Yahoo Lifestyle spelades Steeles upptåg in som en del av The Inspired Unemployeds TV-show, (Impractical) Jokers. Den 30-årige roliga mannen uppgavs få sina provokativa kommentarer ‘matade’ till sig via ett öronsnäcke som en del av det nya programmet. Rapporten hävdar att många i publiken lämnade evenemanget innan det var planerat att avslutas. Samtidigt stannade Ford och hennes medpanelister kvar en extra timme för att fortsätta diskussionen efter att Steele lämnat evenemanget.

Förra året meddelade Ford en överraskande karriärförändring efter att hennes podcast officiellt hade avbrutits av Nova. Den feministiska aktivisten publicerade på Instagram att hon hade fått finansiering för att utveckla sin nya manus TV-serie kallad ‘Smile B**ch’.

En sammanfattning av showen lyder: ‘En framstående mediepresentatör utvecklar aptit för mord efter att för många sexistiska mikroaggressioner har fått henne att frammana den uråldriga gudinnan av vrede.’

När hon tillkännagav projektet för sina 250 000 följare skrev hon: ‘Du kan inte hålla en uthållig kvinna nere.’ Hon fortsatte: ‘Så begeistrad att meddela att [Aquarius Films] och jag har fått [Screen NSW] finansiering för att utveckla vår idé för #SmileB***h, en mörk komedi om en kvinna som utkräver hämnd mot männen som har gjort henne orätt.’

Hon avslutade inlägget med ett dystert meddelande: ‘Se upp. Vreden är på väg.’

Detta kommer efter att det meddelades att Nova Entertainment hade avbrutit Clems podcast ‘Dear Clementine’ efter två år med nätverket. Även om hon inte förklarade varför, antydde Clementine att hennes kontroversiella åsikter om Israel-Gaza-konflikten kan ha tvingat Novas hand. Clementine har fått hård kritik de senaste veckorna för att attackera Israels anhängare och stödja folket i Gaza.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version