Nel-aktien sjunker efter en avslutad storkontrakt.

Oslo Börs öppnar fjärde kvartalet något svajigt på tisdagen. Huvudindexet stiger med 0,08 procent runt klockan 9.50.

Så här ser det ut för några av de mest omsatta aktierna strax efter öppningen:

  • Equinor stiger med 0,17 procent
  • Orkla är upp med 1,06 procent
  • Yara stiger med 0,87 procent
  • MPCC är upp med 0,41 procent
  • Höegh Autoliners är ned med 0,66 procent

    Nordsjöoljan handlas för 71,7 dollar per fat på spotmarknaden, upp med 0,4 dollar sedan Oslo Börs stängde på måndagen. Amerikanska börserna steg på måndagen, medan det är små förändringar i handeln inför öppningen på Wall Street på tisdagen.

    I Asien stiger Tokyobörsen efter gårdagens kraftiga nedgång. Kinesiska börser, som steg rejält på måndagen, håller stängt resten av veckan.

    Nel förlorar vätgasavtal

    Nel meddelade på måndagskvällen i ett börsmeddelande att Hy Stor Energy nu avslutar ett avtal som ingicks tidigare i år.

    Avtalet, som tillkännagavs i april, handlade om leverans av alkaliska elektrolysörer med en kapacitet på över en gigawatt. Detta motsvarar en hel årsproduktion vid Nels fabrik i Porsgrunn.

    Aktien sjunker med 6,61 procent vid öppningen på Oslo Börs.

    Analys:
    I denna artikel rapporteras det om att Nel-aktien sjunker efter att en stor hydrogenavtal har avslutats. Det finns också information om hur marknaderna i Oslo, USA och Asien har utvecklats. Det är viktigt att notera att avtalsbrott och förändringar i marknaden kan påverka aktiekurser och investeringar. Det är därför viktigt för investerare att vara medvetna om sådana händelser och deras potentiella påverkan på deras ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version