Norges Bank prognos: NHO förutspår fem räntesänkningar fram till 2026 med en slutlig ränta på 3,25 procent

NHO presenterade sitt ekonomiska övergripande på tisdagen. I deras senaste ekonomiska översikt från juni förutspådde de en första räntesänkning i december, men nu bedömer de att det är mer troligt att räntan kommer att hållas på dagens nivå resten av året, enligt rapporten.

– Centralbanken visar stor vilja att försena räntesänkningar, och våra prognoser skiljer sig inte avsevärt från deras för innevarande år. Dock tror vi att inflationen kommer att minska något snabbare nästa år än vad Norges Bank förutspår, står det i rapporten.

Inflationen i världen är i större utsträckning under kontroll, vilket innebär att räntan är på väg ned runt omkring oss, skriver NHO.

Analys: Enligt NHO:s prognoser kan vi förvänta oss att Norges Bank kommer att genomföra fem räntesänkningar fram till 2026. Detta kan ha en betydande inverkan på ekonomin och investeringsbesluten för individer och företag. Med en förväntad räntesänkning kan det vara en fördelaktig tid att överväga olika investeringsalternativ och hur man kan dra nytta av den förväntade ekonomiska utvecklingen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version