Obos-priserna föll som förväntat i september efter en stark augusti. En analys av prisutvecklingen visar att nedgången på 2,2 procent var större än vanligt, vilket delvis beror på sammansättningen av sålda lägenheter under månaden. Trots detta är priserna nu tillbaka på samma nivå som under det andra kvartalet, efter en sommar med stora svängningar.

Boligmarknaden har överraskat många experter genom att vara starkare under 2024 än förväntat, trots ökade räntor och dyrare bolån. Enligt Obos har priserna i huvudstaden Oslo stigit med 8,6 procent hittills i år, vilket är mer än förväntat med tanke på de många ränteökningarna.

I september höll Norges Bank fast vid en ränta på 4,5 procent och signalerade att det kan bli tre räntesänkningar nästa år för att hantera prisökningarna som fortfarande ligger över det önskade målet på två procent över tid. Det är viktigt att följa utvecklingen på boligmarknaden och agera i enlighet med de signaler som ges av centralbanken för att skydda sina ekonomiska intressen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version