OTD Bergen: Norsk Offshore- og Energibransje i Eventyrlig Oppgang

16. – 17. oktober samlas landets offshore- och energibransje i Bergen. Norges viktigste näring är mitt i en eventyrlig uppgång, och temat för årets mässa är leverantörernas möjligheter inom olja, gas och förnybar energi.

Just nu pågår gigantiska investeringar på norsk kontinentalsockel. Stora utbyggnader i Nordsjön bidrar till att investeringsanslagen för i år är över 50 procent högre än föregående år.

Norsk leverantörindustri är världsledande och exporterar teknologi, varor och uppdrag till alla världsdelar. Företagen är spridda över hela landet, men en gång om året möts de för att utbyta kunskap, visa upp sina erbjudanden och ingå avtal – och det är på OTD (Offshore Technology Days).

Dette kan du oppleve på årets OTD Bergen:
– Rekordmånga operatörer och kontraktörer deltar på mässan.
– Business Hub, där utställare kan boka möten med stora företag som Vår Energi, Aker Solutions, Baker Hughes, och många fler.
– Equinors Leverandørdag, där energijätten presenterar sina framtidsplaner.
– Møter med operatörer, kontraktörer och leverantörer från offshore- och maritimindustrin.
– Det nyeste inom ingenjörskonst, inklusive Teslas Cybertruck.
– Konferensen Offshore Rigg och Subseatech ger inblick i de största möjligheterna och utmaningarna på norsk kontinentalsockel.
– Seminariet Forretningsmuligheter i Vest, där ledande företag från Vestlandet presenterar sina aktiviteter och utsikter.
– Oktoberfesten, som avslutar den första dagen med mat, dryck och underhållning.

För 25:e gången samlas Norges främsta innovatörer och energiledare från små och stora leverantörsföretag på OTD Bergen. Årets mässa är den 25:e i raden och har varit en viktig mötesplats för norsk industri sedan starten.

Norska leverantörsföretag har under de senaste 50 åren bidragit med banbrytande teknologi och lösningar till den globala offshorebransjen. Aktiviteten på norsk kontinentalsockel är viktigare än någonsin, och med prognoserna pekande uppåt blir det hektiskt för norska teknologiföretag, varv och andra leverantörer framöver.

Energimomsättningen innebär att det nu behövs nya leverantörskedjor för bland annat havsvind och koldioxidinfångning och -lagring. Norska industribedrifter är i många fall ledande internationellt när det gäller att utveckla och använda högteknologiska lösningar.

På OTD Bergen kommer många företag att jaga uppdrag, orientera sig om teknologisk omställning och skapa grunden för hur de ska utföra nya typer av uppdrag. Oktoberfesten är tillbaka, och med tusentals besökare är man säker på möjligheter för relationsskapande från morgon till kväll.

Analys:
– OTD Bergen är en viktig mässa för norsk offshore- och energibransje.
– Investeringarna på norsk kontinentalsockel ökar markant.
– Leverantörindustrin är en nyckelaktör för framtida näringar som havsvind och koldioxidinfångning och -lagring.
– Norska företag har möjlighet att skapa nya affärsmöjligheter och utveckla teknologiska lösningar genom deltagande på mässan.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version