Investeringsexperterna är eniga: Oljepriserna skjuter i höjden efter ökad oro i Mellanöstern. Detta har också lett till en ökning på oljetunga Oslo Börs. Equinor och Aker BP stiger under eftermiddagen, vilket ger en positiv effekt på marknaden.

Efter en lite skakig start på dagen stängde Oslo Börs med en ökning på 0,6 procent på Hovedindeksen. De mest omsatta aktierna visar positiva resultat vid stängning: Equinor stiger med 1,9 procent, Aker BP med 2,7 procent, Kongsberg med 3,1 procent, Frontline med 2,0 procent medan Nordic Semiconductor faller med 6,3 procent.

Nordsjöoljan började dagen med en betydande nedgång på grund av oro för svaga marknadsutsikter. Under eftermiddagen varnar USA för att Iran förbereder rakettattacker mot Israel, vilket genast fick oljepriserna att stiga igen. Just nu ligger priset på 73,6 dollar per fat, en ökning med 1,6 dollar för dagen.

I en annan notis meddelar Nel att de förlorar en viktig hydrogenavtal, vilket resulterar i en nedgång på 6,0 procent på Oslo Börs. Samtidigt faller Nordic Semiconductor med över 6 procent, när DNB Markets sänker kursmålet för bolaget.

Denna utveckling på marknaden visar på hur geopolitiska händelser kan påverka oljepriserna och därmed aktiemarknaden. För investerare är det viktigt att vara medveten om sådana händelser och deras potentiella konsekvenser för sina investeringar. Det är också viktigt att ha en diversifierad portfölj för att minska risken vid sådana svängningar på marknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version