Iran planerar en snar raketattack mot Israel, enligt anonyma amerikanska och israeliska källor som rapporterats av flera medier.

En högt uppsatt tjänsteman i Vita huset berättade för AFP på tisdagen att USA har indikationer på att Iran förbereder ett ballistiskt rakettangrepp mot Israel. Andra medier har också rapporterat samma sak med hänvisning till anonyma källor.

Enligt Reuters kan Irans ballistiska rakettattack mot Israel bli lika stor eller större än angreppet i april. Enligt The New York Times förväntas attacken ske inom de närmaste tolv timmarna och riktas mot tre militära flygbaser samt mot underrättelsetjänstens huvudkontor i utkanten av Tel Aviv.

Källorna förutspår att Iran kommer att använda både raketer och drönare i attacken. Under det tidigare angreppet i april sköts cirka 170 drönare och 120 raketer av mot Israel, varav 99 procent sköts ned av USA och dess allierade innan de nådde Israels gräns.

Amerikanska källor stödjer aktivt åtgärder för att försvara Israel mot detta angrepp. USA:s ambassad i Israel uppmanade på tisdagen alla ambassadpersonal samt andra amerikanska offentliga tjänstemän i Israel, Västbanken och Gazaremsan, samt deras familjemedlemmar, att söka skydd i skyddsrum.

Analys: Iran förbereder sig för att genomföra en storstilad raketattack mot Israel, vilket kan leda till allvarliga konsekvenser för regionen och potentiellt påverka marknaderna och investeringar. Det är viktigt att följa utvecklingen och vara medveten om de potentiella ekonomiska och politiska påverkningar som en sådan attack kan ha. Det kan vara klokt att överväga att diversifiera investeringar och ha en plan för att hantera eventuella marknadsreaktioner på ett klokt sätt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version