Apple är ett av de aktier som drar ned på första handelsdagen i fjärde kvartalet.

Börserna i USA presterade överraskande starkt i september, historiskt sett en svag månad. Tisdagen är första handelsdagen i oktober och starten på fjärde kvartalet.

Årets sista kvartal inleds med en svag nedgång på USA-börserna. Det kommer efter en stark tredje kvartal och inför en spännande tid med fokus på presidentvalet i november.

Så här ser det ut på de tre ledande indexen strax efter öppningen:

– S&P 500-indexet är ner 0,9 procent
– Dow Jones-indexet är ner 0,6 procent
– Nasdaq Composites-indexet är ner 1,4 procent

Storstrejk i USA-hamnar

I USA har anställda vid 36 hamnar gått ut i strejk, och flera hamnar stängs för första gången sedan 1977. Det kan skapa problem både för den amerikanska ekonomin och världshandeln, och inte minst för rederierna.

Analytiker har pekat på att en strejk potentiellt kan få stora konsekvenser för fraktmarknaden, beroende på hur länge den varar.

Apple faller

Apple är ett av företagen som drar ned i tidig handel. Aktien faller med 2,6 procent, efter en uppgång dagen innan.

Analytiker är osäkra på om efterfrågan på den senaste iPhonen är tillräckligt stor för att påskynda intäktsökningen för företaget, enligt Bloomberg.

Hittills i år har Apple haft en uppgång på 21 procent. Det ger en total marknadsvärde på över 30 000 miljarder kronor.

Oljepriset vänder markant upp

Oljepriset började dagen med en betydande nedgång på grund av rädsla för svaga marknadsutsikter. På eftermiddagen meddelar USA att Iran förbereder raketattacker mot Israel, enligt Bloomberg, och oljepriset stiger omedelbart.

Just nu är det en uppgång på 1,6 dollar för dagen till 73,6 dollar fatet.

På de europeiska börserna är det mer blandat, medan Oslo Börs är positiv.

Analys:

Det är viktigt att vara medveten om de olika händelserna på finansmarknaden, som strejker, nedgångar i aktiekurser och förändringar i oljepriset, eftersom det kan påverka din ekonomi och investeringar. Att ha kunskap om vad som händer på marknaden kan hjälpa dig att fatta informerade beslut och skydda dina tillgångar. Var medveten om trenderna och agera i enlighet med din ekonomiska plan för att minimera riskerna och maximera dina chanser till framgång.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version