Ronan Day-Lewis regidebut ”Anemone”

Han skulle lämna Hollywood för gott – men nu gör Daniel Day-Lewis comeback i en film regisserad av hans son.

Efter sju års frånvaro från Hollywood gör Daniel Day-Lewis comeback i en ny film. Han ska spela i kommande dramat ”Anemone”, som även är hans son Ronan Day-Lewis regidebut, skriver E Online.

Daniel Day-Lewis syntes senast i Paul Thomas Andersons sexfaldigt Oscarsnominerade ”Phantom thread” 2017, därefter meddelade han att han skulle pensionera sig från skådespeleriet och försvann från rampljuset.

– I hela mitt liv har jag pratat om att jag ska sluta skådespela. Jag vet inte vad som var annorlunda den här gången, men impulsen att sluta slog rot i mig och blev till ett tvång, har han tidigare sagt till W Magazine.

Under sin karriär har 67-årige Day-Lewis Oscarsnominerats i kategorin bästa manliga huvudroll sex gånger och vunnit tre – för ”Min vänstra fot” (1990), ”There will be blood” (2008) och ”Lincoln” (2013).

Analys:
Artikeln handlar om skådespelaren Daniel Day-Lewis comeback i en film regisserad av hans son, samt hans tidigare beslut att dra sig tillbaka från skådespeleriet. Day-Lewis har varit en framgångsrik skådespelare med flera Oscarsvinster och nomineringar under sin karriär. Det är intressant att se honom återvända till filmbranschen och det kan vara spännande för fansen att se honom i en ny roll.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version