Svenskt Tenn: En djupdykning i historien bakom det ikoniska inredningsföretaget

Utställningen ”Svenskt Tenn. A philosophy of home” på Liljevalchs i Stockholm hyllar 100-årsjubileet av Svenskt Tenn. Estrid Ericson, företagets grundare, och hennes filosofi om hemmet tas i centrum. Utställningen är både snygg och generös, och visar en levande puls som är skickligt iscensatt.

Estrid Ericson startade Svenskt Tenn för hundra år sedan och har sedan dess präglat företagets utveckling. Från tennföremål till möbler och mattor, Ericson och hennes samarbetspartners skapade en unik stil som fortfarande är populär idag.

Josef Frank, en annan central figur i Svenskt Tenns historia, bidrog till företagets framgång genom sina designbidrag. Tillsammans skapade Ericson och Frank en unik och tidlös stil som fortfarande präglar företaget idag.

Utställningen på Liljevalchs återskapar många av de tidigare utställningarna och miljöerna som präglat Svenskt Tenns historia. Genom att visa upp både det vardagliga och det extraordinära ger utställningen en djupare förståelse för företagets arv och framtid.

Genom att utforska Estrid Ericsons och Josef Franks design och filosofi ges besökarna en inblick i hur man kan skapa ett harmoniskt och vackert hem. Utställningen visar att god design och kvalitetstänkande är tidlösa och kan berika våra liv och hem under lång tid framöver.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version