Kriminell närvaro vid ungdomsträningar i svenska fotbollsklubbar

En oroande trend har uppmärksammats i fotbollsklubbar runt om i Sverige, där kriminella element har setts närvara vid ungdomsträningar. Det har rapporterats om drogförsäljning och försök att locka barn till brottsliga handlingar. En undersökning gjord av P4-kanalerna och Radiosporten visar att tränare i städer som Malmö ständigt måste avvisa oönskade besökare, medan klubbar i Göteborg har skickat ut varningsbrev till föräldrarna.

“Vårt fokus ska ligga på att rekrytera barn till fotbollen, inte till kriminaliteten”, säger Anders Berntsson, ordförande i IFK Uddevalla.

Analys:
Det är av stor vikt att fotbollsklubbar och föräldrar är medvetna om den kriminella närvaron vid ungdomsträningar för att kunna skydda och säkerställa barnens välbefinnande. Genom att vara uppmärksamma och samarbeta med lokala myndigheter kan man förhoppningsvis minimera risken för att barn och ungdomar dras in i olaglig verksamhet. Det är också viktigt att skapa en trygg och säker miljö för alla som deltar i fotbollsverksamheten.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version