Investeringstips: ArkDes återöppnar med spännande utställningar och fri entré

Arkitektur- och designmuseet ArkDes har återigen öppnat sina dörrar för besökare, denna gång med en egen och fri entré. Efter omfattande omorganisering presenterar museet nu sin egna samling för första gången. Med flyttbara väggar och mötesplatser erbjuder museet en unik upplevelse för besökare. En tillfällig utställning om moderskap och formgivning ger en intressant inblick i olika föremål och deras betydelse.

Den stora utställningshallen bjuder på en mångfald av föremål och material, vilket gör besöket både tidskrävande och njutbart. Trots den avsaknaden av en tydlig röd tråd är det spännande att se museets fortsatta digitaliseringsprocess och uppackning av material.

Besökare kan även se historiska ritningar och idéer som aldrig realiserades, samt nya installationsverk för barn och unga. En samling av olika arkitekters verk och tankar kompletterar museets utbud och ger en rikare upplevelse för besökare.

Höjdpunkten är en installation av Joar Nango, där ett videoverk diskuterar ekologi, arkitektur och samisk historia över sex timmar. Denna nya inriktning mot hållbarhet och samarbete är lovande för framtiden av arkitektur och design.

Även om det finns planer på en eventuell sammanslagning av ArkDes och Moderna museet, är det viktigt att vi kämpar för att bevara och främja våra offentliga och fria rum för kultur och konst. Besök ArkDes och upplev den spännande världen av arkitektur och design!

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version