Christel Martinsen (28) och Andreas Sjursen (32) har letat efter en ny bostad i över ett år. Det är en tuff marknad där många är intresserade. Under en visning i Bergen på onsdag eftermiddag var paret nöjda. De har velat flytta till Søreide under en längre tid.

Paret har haft höga krav på sin nya bostad, inklusive en uthyrningsdel, men de har nu kompromissat på den punkten. Att bo på Søreide har varit en bestämd önskan från deras sida, men de har också känt av den höga prislappen. Andreas arbetar inom maskin- och anläggningsbranschen medan Christel är lärare.

Under det senaste året har de deltagit i fyra budgivningar, men utöver de höga kraven har en ökande trend satt stopp för deras sökande efter ett nytt hem. Det är en utmanande tid för många familjer på bostadsmarknaden.

Analysen visar att det är en konkurrensutsatt bostadsmarknad där höga krav och stigande priser hindrar många från att hitta sitt drömhem. För personer som Christel och Andreas är det viktigt att vara flexibel och anpassa sina krav för att kunna göra en framgångsrik affär på den nuvarande marknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version