Johan Garpenlöv tar över som ny hockeyexpert på Radiosporten

Johan Garpenlöv har klart med nytt ishockeyjobb. Redan på torsdagskvällen är han expertkommentator. “Riktigt glad att få möjligheten att bli sportradions nya hockeyexpert. Vi hörs i kväll klockan 19.00 då vi sänder LHC–FBK”, skriver han själv.

56-årige stockholmaren Johan Garpenlöv fick sparken som huvudcoach för Djurgården i Hockeyallsvenskan den 6 november förra året. Nu har den tidigare stjärnforwarden klart med en nytt jobb inom ishockeyn. När det är klassisk full torsdagsomgång i SHL är han expertkommentator bredvid populäre kommentatorn Magnus Wahlman i Radiosporten.

Han är på plats för det heta mötet mellan formstarka lagen Linköping och Färjestad i Östergötland. Innan tränarjobbet i Djurgården hade “Garpen” en tuff tid som förbundskapten för Tre Kronor. Som spelare hade han tio säsonger i NHL, tre SM-guld med Djurgården och två VM-guld med Tre Kronor. Hos Radiosporten ersätter han Per Svartvadet som numera är expert på Hockeyallsvenskan hos TV4. I inledningen av säsongen har också Daniel Widing varit ny expert hos Radiosporten.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version