Investment Manager Analyserar: Vem kommer att toppa stortingslisten i Hordaland?

Nominasjonskomiteen i Vestland SV är i konflikt om vem som ska få förstaplatsen på stortingslisten i Hordaland. Sara Bell har majoritetsstöd i nominasjonskomiteen. En majoritet på tre i nominasjonskomiteen förespråkar att Audun Lysbakkens ersättare, Sara Bell (48), ska vara toppkandidat, medan minoriteten på två stöder att Marthe Hammer (45) ska få förstaplatsen.

Komiteen föreslår Alexander Papas (23) som tvåa och Silje Nordtveit Olsen (41) som trea. Beslutet om stortingslisten kommer att tas vid nominasjonsmötet den 2 november på Vestlandshuset i Bergen.

Om Sara Bell väljs som toppkandidat kommer Marthe Hammer att placeras på 8:e plats. Om Marthe Hammer väljs som toppkandidat kommer inte Sara Bell att vara med på listan.

Nominasjonskomiteen består av Frøydis Olaussen (ledare), Hege Lægreid Røssland, Kjartan Haugsnes, Steinar Nørstebø och Hlin-Såga Kyrkjeøy (SU).

Analys: Beslutet om vem som toppar stortingslisten i Hordaland kan påverka hur representanterna kommer att arbeta och vilka frågor som prioriteras i framtiden. Det är viktigt för väljarna att förstå vilka kandidater som representerar deras intressen och värderingar för att kunna fatta informerade beslut vid valen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version