“The Franchise” – En Satirserie om Filmproduktion i Marvel- och Star Wars-Universe

“The Franchise” är en snabbkäftad satir som följer skapandet av en film inom ett Marvel- eller Star Wars-liknande universum, i en brittisk studio som styrs av Hollywood. Filmen, kallad “Tecto. Eye of the storm”, är en lågstatusprodukt inom franchisen som sakta men säkert tappar publik.

Bakom denna branschsmocka står två britter, Oscarsregissören Sam Mendes och den politiska satirmakaren Armando Iannucci. Tillsammans kläckte de idén till “The Franchise” och kopplade in manusförfattaren Jon Brown.

Serien är ett kärleksbrev till genren och tar upp problematiken kring skapandet av superhjältefilmer. Producenterna är stressade av “superhero fatigue” och trion vittnar om samma fenomen.

“The Franchise” lär trigga alla metafantaster som gärna tjuvkikar in i den cyniska värld där finansiärernas dollarlystnad krockar med kreatörernas pretentiösa egon.

I serien skildras de sårbara människorna som kommer i kläm i den stora maskinen, där kreativitet ofta offras för kommersiella intressen. Premiären äger rum den 7 oktober.

Analys:
“The Franchise” ger en inblick i den komplexa världen av franchisefilmer och hur kreativitet och kommersialism kolliderar. Det visar på de utmaningar och kompromisser som görs i filmbranschen för att nå en publik. Genom humor och satir belyser serien viktiga frågor kring konstnärlig integritet och kommersiella påtryckningar. Det är en tankeväckande skildring av en industri där pengar och kreativitet ofta hamnar i konflikt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version