Hotellnäringen i Bergen blomstrar – statistik visar positiv utveckling

I september visade statistiken att hotellnäringen i Bergen hade en positiv månad, enligt siffror från Benchmarking Alliance som bearbetats av hotellkonsultföretaget Wiederstrøm Hotel Consulting.

Jämfört med samma månad förra året har Bergen sett en ökning på 3,4 procent i rumstillgänglighet, vilket innebär antalet sålda rum i förhållande till antalet tillgängliga rum. Priserna på hotellrummen i Bergen har också ökat med 12,4 procent jämfört med föregående år, enligt Wiederstrøm Hotel Consulting.

Efter momsavdraget var genomsnittspriset per rum nära 1400 kronor i Bergen förra månaden.

Peter Wiederstrøm, hotellrådgivare, informerar att Bergen ligger på andra plats bland de norska storstadslistorna när det gäller hotellbeläggning och rumpriser. Endast Oslo-marknaden, inklusive Fornebu, ligger över på båda listorna.

Analys:
Statistiken visar att hotellnäringen i Bergen har haft en positiv utveckling med ökad rumstillgänglighet och högre priser per rum. Detta kan indikera en ökad efterfrågan på hotellrum i staden, vilket kan vara ett tecken på en växande turismnäring och en positiv ekonomisk utveckling för staden. För investerare kan detta innebära potentiella möjligheter att investera i hotellfastigheter i Bergen för att dra nytta av den ökade efterfrågan och ökade intäkter.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version