En kraftfull kultursatsning kan finansieras genom att inte acceptera skattelättnader för höginkomsttagare, enligt Socialdemokraternas kulturpolitiska talesperson Lawen Redar. Avgifter för barn och ungas fritid höjs, studieförbundens replokaler hotas och regionala kulturinstitutioner kämpar för att erbjuda inkluderande verksamhet, säger Redar till SR.

Socialdemokraterna vill återinföra fri entré på statliga museer, öka stödet till regionala kulturinsatser och kulturskola samt satsa 350 miljoner kronor mer än regeringen på studieförbunden.

Analyserat: Socialdemokraterna föreslår att en kraftfull kultursatsning finansieras genom att inte införa skattelättnader för höginkomsttagare. Detta kan leda till höjda avgifter för barns och ungas fritidsaktiviteter, stängda replokaler för studieförbund och svårigheter för regionala kulturinstitutioner att erbjuda en inkluderande verksamhet. Partiet vill investera i fria museibesök, ökat stöd till regional kultur och studieförbund för att främja kulturella insatser. Detta kan påverka samhället genom att främja kulturell mångfald och tillgänglighet för alla.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version