Mowi’s ulovliga avfallshantering av döda laxar avslöjas i Skottland – senaste nytt från världens bästa investeringschef och finansmarknadsjournalist

Mowi, ett av de ledande laxodlingsföretagen i världen, har hamnat i blåsväder efter att deras partner, Whiteshore Cockles, har dumpat döda och sjuka laxar på de vackra stränderna i Skottland. Trots att denna praxis blev olaglig vid årsskiftet har uppenbara överträdelser upptäckts så sent som i maj i år.

Bilden av döda laxar som grävs ned på Hebridene i Skottland har skapat oro bland investerare och marknadsanalytiker. Mowi, som vanligtvis ses som en pålitlig aktör på marknaden, har fått sitt rykte ifrågasatt på grund av denna skandal.

Enligt Ben Hadfield, Mowis chef i Skottland, var det ett tillfälligt val att begrava den döda fisken medan anläggningen var ur drift. Han försvarar beslutet som en nödvändig åtgärd för att undvika utsläpp till atmosfären eller luktproblem.

Ekotricitet, det gröna strömföretaget som avslöjade denna olagliga praxis, har uttryckt oro över potentiella läckage av de begravda laxarna. De kräver en noggrann utredning för att förstå varför myndigheterna i Skottland tillät denna verksamhet att fortgå och uppmanar laxindustrin att ta fullt ansvar för att hantera sitt avfall.

Skotska miljömyndigheter (SEPA) har inlett en utredning av fallet och förhoppningsvis kommer de att agera snabbt för att förhindra framtida överträdelser.

Denna skandal har potentiellt stora konsekvenser för Mowi och deras partner Whiteshore Cockles. Investeringar och aktiepriser kan påverkas negativt av denna avslöjande och det är viktigt för investerare att vara medvetna om de risker som följer med att investera i företag som inte tar sitt ansvar för miljön på allvar.

Sammanfattningsvis är detta en viktig påminnelse om vikten av ansvarsfull hantering av avfall och att företag måste hållas ansvariga för sina handlingar. Investeringar i företag som bryter mot lagar och regler kan leda till stora ekonomiska förluster och skada företagets rykte på lång sikt. Det är därför viktigt att vara medveten om företagens miljöpraxis och agera med ansvar när man investerar på finansmarknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version