Filmandet för Peaky Blinders-filmen The Immortal Man fortsatte på fredagen när ensemblen begav sig till St Georges Hall i Liverpool för sina senaste scener. Ensemblen samlades utanför den historiska byggnaden som hade förvandlats till ett luftskyddsrum medan flera explosioner gick av. Ljusorange belysning och rök syntes komma från området för att efterlikna lågorna medan ensemblen filmade på natten. En stor dubbeldäckare i grön färg sågs också på plats, men huvudskådespelaren Cillian Murphy syntes inte till. Inga huvudmedlemmar av ensemblen kunde urskiljas i explosionerna och det verkade vara extramedlemmar av ensemblen som samlades utanför.

Förra veckan började officiellt inspelningen för filmen i Liverpool när Cillian, 48 år, klädde sig i sin ikoniska Tommy Shelby-dräkt för att markera tillfället med en bild som delades på Netflix officiella konto. Oscarvinnaren spelade gangstern i den flerfaldigt prisbelönta BBC-serien från 2013 till 2022 och är nu tillbaka för en bioversion. Han kommer också att få sällskap av nya ensemblmedlemmar Barry Keoghan, Rebecca Ferguson och Tim Roth.

I en första titt på inspelningen syntes fordon anlända till den okända platsen med tung säkerhet på plats för att se till att endast auktoriserad personal kunde komma in på inspelningsplatsen. För att markera den officiellt mycket efterlängtade återkomsten, poserade Cillian bredvid showskaparen Steven Knight medan de kopplade av på plats. Bildtexten löd: “På order av Peaky Blinders… Tommy Shelby är tillbaka”.

Lite är känt om handlingen men Steven återvänder som författare tillsammans med Tom Harper som regisserade avsnitt av showens första serie vid rodret. I augusti meddelades det att Salburn-stjärnan Barry hade anslutit sig till ensemblen, men detaljer om hans karaktär har ännu inte avslöjats.

Barry har haft en imponerande karriär under de senaste åren med roller i Saltburn, Top Boy och The Banshees of Inisherin. Netflix meddelade i juni 2024 att långfilmen hade fått grönt ljus och skulle gå in i produktion senare under året. I juni bekräftades det att Peaky Blinders ursprungliga skriv- och regiteam skulle återvända tillsammans med Cillian för Netflix-filmatiseringen av den populära brittiska serien.

Netflix bekräftade nyheten på X med en bild på manuset, medan den Oscarbelönade skådespelaren berättade för Deadline: “Det verkar som att Tommy Shelby inte var färdig med mig… Det är mycket tillfredsställande att återigen samarbeta med Steven Knight och Tom Harper för filmversionen av Peaky Blinders. Det här är för fansen.”

Regissören Tom delade: “När jag först regisserade Peaky Blinders för över 10 år sedan visste vi inte vad serien skulle bli, men vi visste att det fanns något explosivt i kemin mellan ensemblen och skrivandet.”

Peaky Blinders har alltid varit en historia om familj – och det är otroligt spännande att återförenas med Steve och Cillian för att ta filmen till publik runt om i världen på Netflix. Peaky Blinders lanserades 2013 och lockade enorma publikmängder både i Storbritannien och utomlands, vilket ledde till roller för stjärnor som Tom Hardy och Anya Taylor-Joy. Programmet är löst baserat på en verklig Birmingham-liga med samma namn som verkade från 1880-talet till 1920-talet och utförde samma olagliga aktiviteter som sina fiktiva motsvarigheter. Peaky Blinders sändes under sex serier under nio år och avslutades med att Tommy, som hade lurats att tro att han hade en terminal sjukdom, överlevde ett mordförsök iscensatt av sin egen brorson innan han dödade honom och flyttade bort för ett nytt liv.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version