Dansföreställningen “Jean & Julie” på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm är en spektakulär upplevelse skapad av den begåvade Fredrik Benke Rydman. Med en modern tolkning av August Strindbergs klassiska verk “Fröken Julie” utforskar Rydman teman som bekymrade och intresserade Strindberg, men i en nutida kontext. Genom dans och koreografi gestaltas samtidens könsroller och samhällsnormer på ett nyskapande och tankeväckande sätt.

I denna föreställning får vi möta karaktärerna Jean, Julie och Kristin, porträtterade av skickliga dansare som Daniel Koivunen, Ellen Lindblad och Sophie Augot. Genom deras rörelser och gestaltningar utforskas frågor om manlighet, kvinnlighet och självständighet på ett visuellt och energiskt sätt. Med en imponerande videodesign och ljussättning skapas en fängslande scenografi som förstärker berättelsen och engagerar publiken.

“Jean & Julie” är en föreställning som balanserar mellan humor och allvar, mellan tradition och nyskapande. Rydmans koreografi och regi tar oss med på en resa där vi får reflektera över vår tid och samhällets normer. En föreställning som underhåller, utmanar och berör på olika plan, och som definitivt är värd att uppleva live på scenen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version