HV71:s dominans över Färjestad – Maxime Lagacé kastar klubban i ilska

HV71:s drömstart blev en mardröm för Färjestads målvakt Maxime Lagacé. 31-åringen släppte in tre mål på 11.32 minuter och hade sedan spelat färdigt. Kanadensaren visade vad han tyckte och kände om starten mot HV71. Han slog klubban i väggen och kastade hjälmen när han bakom avbytarbåset. SHL:s topplag, som kom till Jönköping med en förlustfri start på säsongen, repade sig aldrig efter starten. Henrik Borgström satte 1–0 till HV71 redan efter 3.34, efter Färjestadsslarv vid offensiva blålinjen, och sedan följde två snabba powerplay-mål från Hugo Pettersson och Tanner Kero. I andra perioden gjorde Jamiro 4–0 efter 10.05, även det i powerplay. – Generellt sett är det ingen topprestation från oss men det kanske inte är en 1–4- match heller. Vi är inte nöjda, säger Magnus Nygren, som stod för reduceringen i powerplay, till TV4 Play. – Ibland kommer det dagar då det inte stämmer. Man måste vara stor i de stunderna de inte stämmer men det är frustrerande då jag vet att vi är i jävligt bra form. Vi gör HV bra. I tredje perioden säkrade hemmalaget säsongens andra fullpoängare genom Keros andra mål till 5–1 och Mattias Tedenbys 6–2. Under slutminuterna stod hemmapubliken upp och applåderade laget efter 6–3-segern. – Vi är så klart glada för segern. Vi var besvikna efter matchen i torsdags och vi ville ha ett snabbt svar från vår grupp, och det här var en stor seger mot ett bra lag, säger Kero till TV4 Play.

Analys:
I denna match dominerade HV71 över Färjestad med en imponerande seger. Maxime Lagacé, Färjestads målvakt, hade en tuff match och visade sin frustration genom att kasta klubban i väggen. HV71 lyckades snabbt göra tre mål och höll sedan ledningen hela matchen. Segern var viktig för HV71 efter en besvikelse i föregående match. Resultatet visar på HV71:s styrka och potential i SHL.