Det läcker butangas från en rör på Mongstad, meddelar polisen. Ingen ska vara skadad, och anställda utan kritiska funktioner har evakuerats. Oljeraffinaderiet på Mongstad i Nordhordland. Foto: Rodrigo Freitas / NTB. Publicerad: För mindre än 20 minuter sedan.

Polisen fick rapport om läckan på söndag kl 17:35. – Det har ännu inte bedömts som nödvändigt att evakuera andra. Anläggningen har vidtagit åtgärder enligt sin egen plan, skriver Väst polisdistrikt till pressen. Anställda utan kritiska funktioner har evakuerats. Enligt NRK handlar det om 115 personer. Dessutom har en säkerhetszon på 300 meter skapats runt läckan. Nödtjänsterna är på plats. – Det verkar som det finns en viss kontroll på platsen, men det är en mycket brandfarlig gas och läckan är inte stoppad, skriver polisen i en uppdatering kl 18:42.

Vatten spolas mot läckan, och arbetet med att få kontroll pågår. Det är inte känt varför läckan har uppstått. Polisen har informerats om att det är ett rör som läcker, men vet inte storleken på varken röret eller läckan. Mongstad är en industriort i Alver kommun i Vestland, och här ligger bland annat Norges största oljeraffinaderi. Utsidan av staketet vid anläggningen betraktas som en säker zon, skriver polisen.

Analys: En gasläcka har inträffat på Mongstad utan att någon skadats. Anläggningen har vidtagit åtgärder och evakuerat anställda utan kritiska funktioner. Polisen arbetar med att få kontroll över läckan, som anses vara mycket brandfarlig. Det är ännu oklart varför läckan uppstod och hur stor den är. Mongstad är en viktig industriort där Norges största oljeraffinaderi ligger. Det är viktigt att nödtjänsterna är på plats och att säkerhetsåtgärder har vidtagits för att skydda allmänheten.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version