Backa teaters “Vansinnet” – En storslagen teaterupplevelse om normalitetens gränser

Backa teaters “Vansinnet” är ett galet projekt som tar publiken på en resa genom normalitetens skiftande gränser, inspirerad av den franske filosofen Michel Foucault. I denna två och en halv timmes långa föreställning för barn från tio år, får vi följa tolvåriga Elvira och hennes kamp med överväldigande känslor som sorg och raseri.

Emelie Strömberg briljerar i rollen som Elvira, och skapar en gripande och intensiv karaktär som vägrar att be om hjälp trots skolans försök att ingripa. Genom barnets perspektiv utforskas teman som mental hälsa, utan att tumma på komplexiteten i ämnet.

“Vansinnet” är en föreställning som får både barn och vuxna att hisna, häpna och skratta på olika ställen i salongen. Med en vital scenkonst lyckas Backa teater skapa en gripande teaterupplevelse som berör och lämnar en stark inverkan på publiken.

Analys:
Denna teaterföreställning utforskar djupt rotade teman som mental hälsa och normalitetens gränser genom ett barns perspektiv. Genom att skildra Elviras kamp med sina känslor på ett autentiskt sätt, lyckas föreställningen skapa en stark inverkan på publiken och väcker viktiga frågor kring dessa ämnen. Att uppleva “Vansinnet” kan vara ögonöppnande och inspirerande för alla åldrar, och erbjuda en unik reflektion över våra egna tankar och känslor kring dessa komplexa ämnen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version