Oslo kommune sänker målet för årlig koldioxidinfångning på Klemetsrud för att undvika en kostnadsspricka på 5 miljarder kronor

Oslo kommune har beslutat att sänka målet för hur mycket koldioxid som årligen ska fångas på Klemetsrud. Detta beslut har tagits för att undvika att kostnaden för projektet ökar ännu mer, vilket redan uppskattas till 5 miljarder kronor.

När fjärrvärmebolaget Hafslund Celsio presenterade sina första planer för Oslos politiker i början av 2022, var byggkostnaden för Klemetsrud uppskattad till högst 4,8 miljarder kronor.

Analys:
Detta beslut från Oslo kommunen att sänka målet för koldioxidinfångningen på Klemetsrud kan ha stora ekonomiska konsekvenser. Genom att minska målet hoppas de att undvika en ännu större kostnadsspricka. Det är viktigt att följa utvecklingen av detta projekt och dess påverkan på kommunens ekonomi och miljöåtaganden. Det kan också vara en indikation på eventuella utmaningar inom infrastruktur- och energisektorn som kan påverka investerare och marknaden som helhet.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version