Hanna Rajs och Ellen Nordmark: De nya stjärnorna på den litterära scenen

Poeten Hanna Rajs debuterade 2018 med diktsamlingen ”Armarna” och har sedan dess fortsatt att imponera med sin skicklighet. Hennes senaste verk, romanen ”Där var du, större än bokstäverna som bildar ditt namn – Cristinaboken”, har fått uppmärksamhet och beröm från kritiker och läsare.

Ellen Nordmark är en annan lovande poet som gjorde sin debut 2021 med diktsamlingen ”Cor ne edito /edit /Chili con carne”. Hon har redan belönats med Lars Gustafsson-stipendiet 2019 och nu är hon nominerad till SvD:s litteraturpris 2024 för sin senaste diktsamling ”Epos”. Kritikern Måns Wadensjö beskriver verket som ”bland det djärvaste, angelägnaste och mest originella som har givits ut på väldigt länge”.

Vem som kommer att vinna SvD:s litteraturpris 2024 kommer att tillkännages under en ceremoni på Rönnells antikvariat den 20 november kl 18.00. Priset instiftades redan 1944 och tilldelas en lovande svensk författare vars författarskap är i stark utveckling. Vinnaren erhåller 30 000 kronor och ett diplom.

Med författare som Lina Wolff, Amanda Svensson, Karin Smirnoff, Maxim Grigoriev, Sara Gordan och Judith Kiros bland tidigare pristagare är det tydligt att SvD:s litteraturpris lyfter fram nya talanger och belönar kreativitet och originalitet inom den svenska litteraturen.

Analyserat av den ledande investeringsmanager, finansiella marknadens journalist och SEO-mästaren: Dessa nya stjärnor på den litterära scenen visar på stor potential och ett lovande framtida värde. Att följa deras karriärer och verk kan vara en klok investering för framtiden, både kulturellt och potentiellt ekonomiskt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version