En fruktansvärd attack i Israel: Rita Lifshitzs berättelse ett år senare

Det har gått ett år sedan den grymma attacken i Israel, där över 1 000 människor miste livet och hundratals togs som gisslan. Rita Lifshitzs svärfar är en av de kidnappade som ännu inte återvänt. Hon berättar om den fruktansvärda dagen och hennes önskan att allt bara var en mardröm.

Attacken inleddes den 7 oktober 2023 när beväpnade män forcerade stängslet kring Gaza. En blodig attack mot israeliska städer och byar följde, samtidigt som raketer slog ner i Tel Aviv och andra delar av landet. Hamas meddelade att operationen “Al-Aqsa-flodvågen” påbörjats.

I södra Israel pågick musikfestivalen Nova när attacken skedde. Tusentals människor tvingades fly för sina liv och 364 av dem miste livet. Hamas terrorister öppnade eld och dödade så många de kunde.

Efter den blodiga dagen har ett år av krig följt. Israel har förklarat krig mot Hamas och bomber har lagt Gazaremsan i ruiner. Över 40 000 människor har dödats i Gaza, de flesta civila.

Rita Lifshitz, som flyttade från Sverige till Israel för 40 år sedan, berättar om sin förkrosselse och sorgen över det som hänt. Hennes hemby Nir Oz brändes ner till grunden och hennes svärfar är fortfarande försvunnen.

Hon hoppas att han är i säkerhet hos en palestinsk familj och ber en bön för att han ska återvända. Rita betonar vikten av att få tillbaka de kidnappade familjemedlemmarna och att världen måste hjälpas åt att bygga upp Gaza igen.

Trots den mörka situationen känner hon att hopp är nödvändigt för att nå förändring. En tvåstatslösning kräver att Hamas terror stoppas och att fred och stabilitet kan återvända till regionen.

Ett år efter attacken sörjer Rita de som förlorades och hoppas på en ljusare framtid för både Israel och Gaza.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version