Investera smart: Franska stjärnans kontroversiella klädval skapar rubriker

Ibrahima Konaté, 25, anlände till Frankrikes landslagssamling med ansiktet helt täckt. Mittbacken är den senaste av de franska stjärnorna som väcker uppståndelse med ett klädval. Det har blivit ett återkommande inslag när det franska herrlandslaget i fotboll anländer till Clairefontaine. När spelarna anländer i bil till anläggningen möts de allt som oftast av fotografer och reportrar och de drar sig inte direkt för att visa upp sig. Spektakulära klädval avlöser varandra och den ena försöker sticka ut mer än den andra. Inför de kommande Nations League-matcherna mot Israel och Belgien var det Ibrahima Konaté som stal rubrikerna i Frankrike. Mittbacken, till vardags i Liverpool, dök upp i en gråsvart kostym och en gulfärgad huva över ansiktet. – Vet ni inte vem jag är?, säger han enligt l’Équipe innan han avslöjar vem han är.

Spelarnas klädval verkar också vara en liten vattendelare. L’Équipe skriver att det är en liten debatt i Frankrike om att spelarna lägger mycket fokus på sina klädval. ”Les Bleus” har också ett samarbete med Nike fram till 2034, som enligt tidningen är värt över en miljard kronor. Men i avtalet framgår inte under vilken tidpunkt spelarna är skyldiga att bära kläder från Nike – och det är vanligt att de anländer i civila kläder för att senare byta om.

Analys: Denna artikel belyser hur spelarnas klädval kan skapa rubriker och debatt, även inom finansiella samarbeten som det mellan franska landslaget och Nike. Det visar hur även små detaljer och personliga val kan påverka offentligt rykte och image, vilket kan vara av betydelse även utanför fotbollsplanen. Det är viktigt att vara medveten om hur ens handlingar och val kan påverka ens image och eventuella samarbeten.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version