Svensk ishockey satsar på att bli världens bästa med Mike Helber som strategisk sportchef

Svensk ishockey förbund har utsett den tidigare spelaren och tv-experten Mike Helber till strategisk sportchef i ett försök att bli världens bästa ishockeynation. Helber kommer att ansvara för talangutveckling och samarbetet mellan förbundet och elitligorna i en nyinrättad roll.

“Jag ser verkligen fram emot det här uppdraget, som känns inspirerande. Jag känner mig ödmjuk inför hockeyn som folkrörelse, det är en härlig miljö att verka i,” säger Helber i ett uttalande.

Helber har en bakgrund som spelare i Linköping och har också erfarenhet som klubbdirektör och expertkommentator. Med hans erfarenhet och engagemang hoppas Svenska Ishockeyförbundet att svensk ishockey ska nå nya höjder.

“Svensk ishockey ska vara bäst i världen, det är ett uppdrag som hela hockeyrörelsen står bakom. Det behövs en strategisk roll för det, och när bilden av uppdraget började klarna såg jag ingen bättre lämpad än Mike Helber att axla ansvaret,” säger Christer Plars, generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet.

Genom att satsa på talangutveckling och ett starkt samarbete mellan alla parter inom svensk ishockey hoppas man kunna stärka positionen som en av världens främsta ishockeynationer. Mike Helber som strategisk sportchef kan vara nyckeln till framgång för svensk ishockey i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version