Svensk ishockey tar ett steg mot att bli världens bästa med Mike Helber som strategisk sportchef

Svenska Ishockeyförbundet har utsett den tidigare spelaren och tv-experten Mike Helber till strategisk sportchef i ett försök att stärka satsningen på att göra svensk ishockey till den bästa i världen. Helbers nya roll kommer att innefatta ansvar för talangutveckling och samarbetet mellan förbundet och elitligorna.

“Jag ser verkligen fram emot det här uppdraget, som känns inspirerande. Jag känner mig ödmjuk inför hockeyn som folkrörelse, det är en härlig miljö att verka i,” säger Helber entusiastiskt.

Med tio säsonger som spelare i Linköping och tolv år som klubbdirektör för klubben har Helber en gedigen erfarenhet inom ishockeyn. Han har också arbetat som expertkommentator på C More och som spelaragent.

“Svensk ishockey ska vara bäst i världen, det är ett uppdrag som hela hockeyrörelsen står bakom. Det behövs en strategisk roll för det, och när bilden av uppdraget började klarna såg jag ingen bättre lämpad än Mike Helber att axla ansvaret,” säger Christer Plars, generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet.

Analys:
Genom att utse Mike Helber till strategisk sportchef visar Svenska Ishockeyförbundet sitt engagemang för att göra svensk ishockey till världens bästa. Med Helbers erfarenhet och passion för sporten förväntas talangutvecklingen och samarbetet mellan olika aktörer inom ishockeyn stärkas. Detta kan leda till en ökad konkurrenskraft för svensk ishockey på den internationella scenen och öppna dörrar för nya möjligheter för spelare och klubbar i Sverige.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version