Kid:s Vinsttillväxt fortsätter starkt medan det går sämre i Sverige

Kid har offentliggjort omsättningssiffror för det tredje kvartalet på tisdagsmorgonen. Försäljningen i Kid Interiör ökade med 8,7 procent under kvartalet till 562,9 miljoner kronor. Hittills i år är kedjans omsättning 10,8 procent högre än samma period förra året. Nätförsäljningen har varit en stor bidragsgivare, med en omsättningsökning på 21,2 procent. Kid-kedjan har 158 fysiska butiker i Norge.

Samtidigt som Kid växer starkt i Norge går det inte lika bra i Sverige. Där äger Kid-koncernen Hemtex, som man köpte från Ica Gruppen 2019. Hemtex-försäljningen sjönk med 2,3 procent till 315,4 miljoner svenska kronor under det tredje kvartalet. De tre kvartal som har gått i år har tillsammans gett en försäljningsökning på 6,3 procent. Det finns 128 Hemtex-butiker i Sverige. Om man slår samman Kid Interiör och Hemtex har Kid-gruppen haft en tillväxt på 9,1 procent hittills i år. Den fullständiga rapporten för det tredje kvartalet släpps den 12 november.

Oslo Börs-noterade Kid har haft en mycket stark tillväxt på senare tid. Innan det tredje kvartalet, där gruppens omsättning ökade med 4,4 procent, hade företaget haft tvåsiffrig tillväxt i fyra kvartal i rad. Även lönsamheten har förbättrats. Detta har ökat intresset från investerare på Oslo Börs, vilket har drivit upp aktien med 35 procent hittills 2024. På ett år har marknadsvärdet nästan fördubblats. Företaget värderas till 6,2 miljarder kronor före börsens öppning på tisdag.

Analys: Kid-kedjan visar en imponerande tillväxt, särskilt i Norge, medan den svenska marknaden inte presterar lika bra. Den ökade försäljningen och positiva resultatet har lockat investerare och drivit upp aktiekursen. Det är viktigt att följa med i utvecklingen för att förstå hur denna tillväxt kan påverka ens egna ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version