Den finansiella jättens förbättrande resultat efter stora förluster.

RESULTATFÖRBÄTTRING: Kredinor fortsatte att gå med förlust, men resultaten förbättrades under tredje kvartalet.

Publicerad: Mindre än 20 minuter sedan

Inkassojätten Kredinor presenterar preliminära resultat för tredje kvartalet i år:

– Inkomsterna fördubblades till 376 miljoner kronor från 188 miljoner under samma period förra året.
– Bruttodriftsresultatet ökade till 122 miljoner kronor från minus 94 miljoner under perioden.
– Samtidigt minskade Kredinors förlust. Resultatet före skatt var minus 76 miljoner kronor, jämfört med minus 273 miljoner vid samma tid förra året.

Företaget nämner att de gjorde en nedskrivning av immateriella tillgångar på 85 miljoner kronor under kvartalet, och att resultatet skulle ha varit plus 9,6 miljoner utan nedskrivningen.

Stora förluster

Kredinor har varit ekonomiskt pressat liksom andra inkassoföretag. Den kraftiga räntehöjningen slog hårt mot inkassobranschen och bidrog till att Kredinor förlorade en halv miljard kronor förra året. Tidigare i år ändrades ägandet i Kredinor efter att ett krislån från Sparebank1-gruppen på 675 miljoner kronor konverterades till aktier. Transaktionen visade också en kraftig nedgång i Kredinor-värdena.

Analys:
Kredinor har visat en förbättring i sina resultat trots tidigare stora förluster. Den ekonomiska situationen för företaget verkar stabiliseras, och med rätt strategier och åtgärder kan de fortsätta att förbättra sina finansiella resultat. Det är viktigt för investerare och aktieägare att följa utvecklingen noggrant och vara medvetna om de olika faktorer som kan påverka företagets framtid. Det finns potential för tillväxt och lönsamhet om Kredinor kan hantera sina ekonomiska utmaningar på ett effektivt sätt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version