Investeringar i politik: Hur Jimmie Åkessons koppling till mc-gäng påverkar förtroendet för regeringens brottsbekämpande arbete

På tisdagen svarade Jimmie Åkesson i en intervju i P1 Morgon på kritiken mot mc-ledarens deltagande vid bröllopsfesten. Han bekräftade att de träffats vid flera tillfällen – men sade att han inte visste om kopplingen till mc-gänget.

– Med facit i hand är det såklart ett misslyckande, sa han till Sveriges Radio.

Något som Liberalernas partiledare Johan Pehrson håller med om.

– Det är ett stort misslyckande av Jimmie Åkesson, som han själv har kommenterat. Det är ett understatement kan man säga. Man behöver fundera på att man inte på något sätt uppmuntrar personer i den gängkriminella miljön.

– Risken är att man skulle kunna tänka sig att den här typen av grupperingar jobbar med försök till infiltration och inte ens politiker är undantagna från detta, säger Johan Pehrson till DN.

Påverkar det förtroendet för regeringens brottsbekämpande arbete att en person i Tidöunderlaget har en sådan person på sitt bröllop?

– Det påverkar förtroendet att man inte gör en riskbedömning innan, men nu har Åkesson själv konstaterat att det var ett misslyckande, säger han.

Analys:
Artikeln diskuterar Jimmie Åkessons koppling till mc-gäng och hur det kan påverka förtroendet för regeringens brottsbekämpande arbete. Det betonar vikten av att politiker inte uppmuntrar personer från gängkriminella miljöer och riskerna med infiltration. Det är viktigt att politiker gör noggranna riskbedömningar för att undvika situationer som denna och för att behålla allmänhetens förtroende.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version