En av Bergens stora söner förtjänar att vara med på “Walk of Fame” på Nøstet

För några kvällar sedan var jag på Verftet, på avskedskonserten för Elektrisk Regn. Det var möjligen en av de mest bergenska upplevelserna jag har haft. Dennis Reksten fyllde sjuttiofem år, och det händer inte varje dag. Till och med en konsertnörd i tjugoårsåldern som jag var tvungen att vara där.

Salen var full av glada bergensare, och på scenen var det en karusell av kända och kära personligheter som hade kommit för att gratulera mannen, ledd av konferencier Rune Bakervik.

Efter pausen kom mannen själv in på scenen (efter att Helge Jordal sjöng “Sjöfartsmonumentet”), till stort jubel. Applåderna fortsatte hela kvällen, bara avbrutna av högljudd klagosång när Dennis lämnade scenen.

Det är inte svårt att förstå firandet av Dennis. Efter en snabb googling verkar det som om han har varit inblandad i det mesta som har hänt inom kulturen i Bergen de senaste fyrtio åren.

Han har till och med fått en förtjänstmedalj av kungen! Dessutom skriver han fantastiska låtar; bland annat flera brännlåtar. Under kvällen berättades det många anekdoter av olika människor, med en tydlig röd tråd; Dennis Reksten är en bergensk legend!

På väg hem från konserten gick jag förbi den omtalade Bergen Walk of Fame. För en gångs skull stannade jag och bestämde mig för att se vilka som fanns där. Till min förvåning hittade jag inte Dennis bland de trasiga glasflaskorna och sönderrivna tejpbitarna. Är det inte dags att hedra en av stadens stora söner? Detta är ett öppet brev till Bergen generellt och Roger Iversen specifikt; skaffa den stenen!

Analyserat och förklarat: Dennis Reksten är en kulturell ikon i Bergen och förtjänar att få en stjärna på “Walk of Fame” på Nøstet. Hans bidrag till stadens kulturliv har varit betydande och firandet av hans sjuttiofemårsdag visar på den höga uppskattning han har bland bergensarna. Det är viktigt att hedra och uppmärksamma lokala talanger och Dennis Reksten är utan tvekan en av dem. En stjärna på “Walk of Fame” skulle vara ett välförtjänt erkännande av hans bidrag till Bergens kulturscen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version